top of page
Sök
  • Redaktionen

Rasmus Wendt

AZ Alkmaar

18 år gammal



AZ Alkmaar har en lång historia av svenska spelare då bland annat Rasmus Elm, Pontus Wernbloom och Denni Avdic spelat för klubben. Idag spelar dock endast en svensk i klubben och det är den 18-åriga yttern Rasmus Wendt. Han tillhör för tillfället klubbens U19-lag men har som mål att ta steget upp till U23-laget efter säsongen för att sedan kunna avancera till A-laget. Rasmus kvalitéer är enligt honom själv att han är snabb, teknisk och har en bra blick för spelet.

Rasmus började spela fotboll som 7-åring i BK Häcken. Han är född i Göteborg och uppvuxen i Biskopsgården. Han kom att spela 12 säsonger för BK Häcken innan han upptäcktes av AZ Alkmaars scouter. Det var efter en framgångsrik säsong i Häckens P19 lag som scouterna såg honom på plats i en seriefinal mot IFK Göteborg. Scouterna gillade vad de såg och erbjöd Rasmus ett kontrakt. –Då tog jag mitt beslut direkt, och det var inget jag tvekade över för fem öre, förklarar Rasmus Wendt till mig.

Livet i Holland skiljer sig inte mycket från Sverige då klimatet är desamma och att det är ett väldigt mångkulturellt land likt Sverige. Den stora skillnaden är enligt Rasmus att man i Holland ställer högre krav och att det går mycket snabbare. Som offensiv spelare måste man göra många mål för att bli accepterad. – Allt handlar om mål här. Spelar du riktigt dåligt en match här, fast du gör två mål, då spelar du bra i allas ögon. Så är det inte i Sverige, förklarar Rasmus och menar på att man i Sverige borde tänka på samma sätt. När det kommer till mål så tar Rasmus det steg för steg då han vill avancera genom organisationen genom U23-laget till A-laget. Men om han får drömma sig bort vill han gärna i framtiden spela och vinna Champions League med Real Madrid. Om drömmen blir sann återstår att se...


34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page