top of page
Sök
  • Redaktionen

Kevin Lidin

A.C Pisa 1909

20 år gammal (1999)




Om jag säger Pisa tänker ni garanterat på det lutande tornet. Men det finns även fotboll i Pisa och i stadens lag som huserar i Serie C återfinns en svensk. Hans namn är Kevin Lidin och han är 20 år gammal. 


Kevin Lidin är uppvuxen i Lund men fick sin fotbollsutbildning i Malmö FF:s ungdomsorganisation. I MFF spelade han som 10 åring framtill han var 15. Sedan beslutade han att börja spela i det lokala Lunds BK. Under sin tid i LBK upptäcktes han av scouter från AC Pisa och erbjöds ett provspel. Under provspelet fick han spela tre matcher i Viareggio Cup och imponerade så pass att AC Pisa gav ett kontraktsförslag. Trots att han hade fler erbjudanden från andra klubbar valde han att ta steget till Pisa. Enligt honom lockade chansen att få spela A-lagsfotboll.


Efter ett halvår i Pisa blev han utlånad till Serie A-klubben Bolognas Primavera-lag. Han fick även chansen att träna med klubbens A-lag vilket Kevin tycker var väldigt lärorikt. Bologna har en historia av att ha flera skåningar i sin trupp och i dag spelar Filip Helander och Mattias Svanberg i klubbens A-lag. 


Efter sin återkomst till Pisa har klubben börjat ta stora steg mot avancemang till Serie B. Det har gjort att Kevin inte får så mycket speltid då tränarna hellre förlitar sig på de mer erfarna spelarna. 


Vad är det för skillnader mellan Sverige och Italien på plan?

- Skillnaden på fotbollen i Italien och i Sverige är väldigt stor. Otroligt mycket taktik varje träning och passionen för fotbollen är mycket större här.   Språket är i början väldigt svårt att lära sig och de taktiska bitarna kan vara svåra att förstå men med tiden lär man, säger Kevin Lidin.


Skulle du rekommendera andra svenska fotbollsspelare att ta steget utomlands?

- Jag skulle säga att det är lite olika från person till person om man ska gå vägen utomlands eller i Sverige. Utomlands är väldigt tufft men i mitt fall så var det självklart att flytta, förklarar Kevin 


När jag ber Kevin att beskriva sina kvalitéer på fotbollsplan så förklarar han att han är en hårt arbetande mittfältare med en bra passningsfot. Han har även en fin teknik och en bra spelförståelse, enligt honom själv.


Nu håller vi tummarna att Pisa löser avancemang till Serie B och att Kevin då får mer speltid. 

150 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page